På vej ud af hårnålen

De seneste uger har været noget mere snoede end hvad godt er. Men ud af hårnåle svingene på stigningerne på Mallorca er der kommet noget meget brugbart. Selvom det som nævnt har været alt andet end en optimal optakt til lejren, så har jeg på trods af en temmelig stor øgning af mængde, følt mig bedre kørende dag for dag. Lejren blev ikke som når jeg plejer at tage på lejr med fokus på cykling. Her plejer jeg virkelig at presse citronen på daglig basis. Det har selvsagt ikke været planen her, da jeg 1) sikkert ikke vil kunne holde til det, altså opretholde et højt niveau 2) med mit netop overståede sygdoms forløb, har et immun forsvar der i forvejen er på grænsen og ihvertfald helt sikkert ikke vil kunne klare presset.
Så overskriften har været med den ene fod på bremsen. Det har nu ikke betydet at jeg ikke har fået lov at lufte systemet igennem, det har blot været med overlæggeren sat tilpas ned. Jeg har alligevel haft udelukkende gode ture på den tohjulede og fået kørt ca.750 km på 7 dage og over ca.25 timer. Ca. 5 gange så meget som jeg har kørt de seneste mange mdr. ugentligt. På trods af, at jeg har kørt og passet på mig selv, så har energien til at løbe og svømme kunnet ligge på et meget lavt sted. Jeg tog hurtigt beslutningen om, at flytte første svømme pas til min cykel hviledag onsdag og samtidig også bare løbe og lade ben og krop bestemme tempoet. Jeg var jeg var meget godt løbende inden jeg blev syg, så det faktum at cyklen mere end tog brodden af mig i løbeskoene, har ikke bekymret og støt og roligt er benene kommet igen igennem ugen. Outcome har været at træningsplanen er blevet overholdt pånær et enkelt svømmepas. Det er ikke 100% optimalt, men jeg har simpelthen vægtet at få cyklet det jeg skulle, minimere stress, maksimere hvile osv. ting som er sværere at gøre når først jeg er hjemme i dk igen. Alt i alt er jeg utrolig tilfreds med udfaldet og det jeg har opnået på lejren og de seneste 2 uger har fået mig i gear igen. Hvor godt i gear jeg er, skal jeg til Vejle og finde ud af på torsdag. Forventningen er, at med 4 rolige dage, at jeg er frisk nok til at kunne lave en god fysiologisk test hos VIES og forhåbentlig have nogle fornuftige tal at forholde mig til på nuværende tidspunkt. Jeg har ikke brugt test siden 2011 og hvorfor jeg igen vælger at lade mig teste, skal jeg fortælle jer mere om op til testen.
Nu ligger jeg på sofaen derhjemme med paranoia, eftersom hele familien er eller har været ramt af feber og sygdom og jeg er SKRÆKSLAGEN for, at rende i noget igen. Jeg håber virkeligt, at jeg lister uden om denne gang, udsigten til at blive sat yderligere tilbage tiltaler mig ikke. Jeg forventer at være tilbage på niveau som for 4 uger siden om et par uger, derfor vil en omgang mere sætte mig faretruende tilbage i forhold til min sæson. Jeg ligger også og er tilpas, tilpas med lejren, at være fyldt op med de gode oplevelser jeg er rigere. Oplevelser med nye og kendte ansigter, bekendtskaber som er indledt og bekendtskaber som er udvidet. Fusion Training Camp 2018 var en succes og det var rigtig fint at have muligheden for, at dele tag med Next Level Camp og deres deltagere.
Jeg krydser fingre for, at holde mig udenfor sygdom og at jeg snart er tilbage i fuld fart. Det er dejligt at være hjemme hos pigerne igen, de har været savnet og jeg føler mig priviligeret over, at jeg har nogle at savne. Indtil næste gang, god træning og ha det godt.

/Chris

Den spanske slagtefest er begyndt

Så er jeg landet på Mallorca og sidder på den anden side af første træningsdag fra basen i Alcudia.
Det var en sen ankomst lørdag og jeg valgte sammen med min værelses kammerat Troels, at samle cyklen og pakke ud med det samme. Det blev således anden nat i træk med begrænset søvn, til gengæld sov jeg som en baby og kunne vade direkte ned i buffeten og spise mig godt mæt i går morges. Vi er en god flok hernede og et dusin som er meldt til Fusion Training Camp. Formålet med turen er selvfølgelig at få en god uge hernede i trænings tegn, få sovet og hvilet godt igennem og benytte det fine område til også at få taget de gode billeder osv. til mine sponsorer.
Jeg har haft alt andet end en god optakt til denne lejr i form af 14 dage uden træning, hvoraf de 10-11 af dem foregik på langs i min seng.
Det jeg har kunnet mærke i sidste uge var, at jeg godt kunne træne ét pas rimeligt, men at jeg så var helt ødelagt til næste pas. Det blev gradvist bedre henover ugen og igår kunne jeg så sætte flueben ud for en uge med et fornuftigt pensum uden den store intensitet. Min krop har været træt, skævvreden og tømt for energi, så det tager nok et par uger før jeg er rigtigt ovenpå igen.

Overskriften rent træningsmæssigt hernede er fra Coach´s side, at jeg skal holde mig i skindet, hvilket bliver rigtigt svært, eftersom der ikke findes noget der er meget værre end, at se nogle
( Martin ) køre væk på stigningerne. Men nuvel, det kloge valg er ikke altid det sjoveste valg her og nu, men ender som regel med at være det senere og så må stoltheden parkeres i baglommen af cykeltrøjen.

Igår fik jeg testet systemet på vores første tur, hvor Martin og jeg lå og kørte lidt elastik kørsel opad Lluc, uden nogen af os rigtig dedikerede os til et angreb på hinanden eller selve stigningen. Vi kom op sammen og Martin havde da en fin fil at vise efterfølgende med 20 min i 410 watt. Min puls kom godt op og var på et tidspunkt oppe at kysse 180 slag – 167 i gns. på stigningen og uden at benene sagde mere fra end forventet. Så kroppen ser igen ud til, at være klar på belastning, men mit største fokus bliver på, at det fortsætter sådan og derfor må jeg ikke lade mig drive ud i al for megen fordærv og anarki overfor min træningsplan ved at gøre som ham den røde på venstre skulder ansporer mig til.
Så overordnet er fokus på at holde kæden fornuftigt stram, således jeg kan fortsætte den gode træning når jeg kommer hjem.
Martin er en god træningsmakker, et godt bekendtskab og har en god evne til at holde min ild i live og jeg er ret sikker på, at vi på mange måder kan hjælpe hinanden og være med til at løfte vores niveau hver især. Det er fedt at han er med hernede, for om nogen er han den der i DK og også i flere internationale sammenhænge har sat barren højt på cykeldelen og for én som mig, der ønsker at være med i den gode ende på cyklen, er han derfor den eneste rigtige at måle mit niveau efter.

Idag står den på en tur med lidt færre højdemeter og en kort opkørsel til Randa og en bette 45 min løbetur. I morgen venter Sa Calobre – en fantastisk op/nedkørsel og absolut én af kongeetaperne på lejren hernede og derefter en hviledag onsdag. Følg med på Facebook for daglige opdateringer, jeg kommer nok først tilbage til hakkebrættet her på siden igen onsdag.

 

Ha det godt

 

C

En kort en lang

Pyyhhh…. hva der skulle have været en kort men god uge, blev en lang og hva der føltes som en tung uge. Træningen blev en kort fornøjelse. Efter at have ligget stille i 11 dage, med søvn og døgnrytmer generelt som på random, var det en sand udfordring at finde tilbage i noget der minder om normal rytme. Primært var det søvnen der voldte mig de største problemer. Sov lidt for let og måtte derfor skære rigtig meget i den træning jeg havde planlagt. Men jeg tænkte at eftersom jeg var nede i forvejen og ikke helt frisk, var det bedre at fokusere på at blive udhvilet end på at få 7 timers træning frem for 4,5. Med 3 døgnvagter viste dig sig at være helt rigtigt at sætte sine penge på, at blive udhvilet.
Nu idag er jeg så tilbage i mode igen. Fokus er, at bruge de første 2 dage på let grundtræning og på at få lavet alle 3 discipliner dagligt. Onsdag har jeg min første halve hviledag, hvor jeg skal udnytte tiden med en svømmetur, en læge undersøgelse ift. deltagelse i ITU konkurrencer og på at hente lidt cykelgrej hos min gode samarbejdspartner i Vejle.
Jeg tænker at jeg kommer fint igang med træningen i denne uge og meningen ikke er, at presse kroppen for meget. Forhåbentlig er jeg kampklar til noget god træning, når jeg lørdag forlader DK for en uge på Mallorca med FUSION på “Fusion Training Camp”. Vi skal være på Next Level Camp´s faciliteter i Alcudia og jeg glæder mig til en god tur, forhåbentlig med godt vejr og en masse km i træningsdagbogen.
Jeg har desværre sagt til Martin at jeg med glæde dyster med ham på diverse stigninger, men som det ser ud nu, er udsigten nærmere til, at jeg bliver slagtet på hver eneste stigning. Min power er simpelthen væk efter 14 dage uden nævneværdig træning og med en drænet krop.
Men som den gentleman han er, har han selvfølgelig udlånt mig diverse restitutions apparater, så jeg kan blive frisk til at blive slagtet på ny, dag ud – dag ind – lucky me. Om ikke andet, så bliver det nogle dage med potentielt episke kollaps fra min side og jeg er sikker på, at jeg kommer hjem med gode cykelben og at nogle nok skal dokumentere det når jeg falder igennem.

Jeg glæder mig over, at min gode sponsor har taget initiativet til at give sine kunder en mulighed som denne og jeg er meget tilfreds med at være en del af denne første tur.
Jeg har været på Mallorca adskillige gange og det må siges, at være min yndlings cykeldestination. Mange af de år hvor jeg har været godt cyklende, har jeg været en uge på Mallorca med øget cykelfokus og med “kill or be killed” attitude på stigningerne.
Hvis ikke du skal med denne gang, så tjek linket ud. Der bliver forhåbentlig en næste gang og muligheden kommer igen. Jeg skriver selvfølgelig om mine oplevelser undervejs og efterfølgende.

Nu er der gang i den igen og jeg vil sørge for, at passe ekstra godt på mig selv i denne uge. Penicilin kuren ophører idag, så forhåbentlig giver det mig også lidt friskhed tilbage. Masser af søvn og knap så mange ekstra aktiviteter som vanligt.

 

https://www.facebook.com/events/126555768030619/

 

God aften herfra og god træning.

Tilbage i ringen

Højt at flyve ….

For 11 dage siden var jeg helt tilpas. En velanlagt vintertræning hjemme under kontrollerede forhold begyndte så småt at give afkast i alle discipliner. Min svømning begyndte at komme igen ved hjælp af lidt mængde justering og ved at være afslappet omkring mit nuværende niveau og acceptere hvordan  træthed fra cykling, løb og styrketræning påvirkede min indsats i vandet.
På cyklen følte jeg mig godt kørende, så godt det nu kan være på nuværende tidspunkt med den begrænsede mængde jeg har fået kørt. De korte men relativt hårde pas, begyndte bare at klikke.
Jeg nåede sågar at have en ud af kroppen oplevelse på løbebåndet på mit fartlegs pas om tirsdagen. Et pas jeg havde lavet 5 uger i streg – 60 min inkl. x km fartleg med tempo skifte hver 500 m. Et pas jeg fik i bogen i uge nr.2 efter mit halvmarathon i Herning d.31.12.2017, hvor jeg startede med en time inkl.8 km fartleg, sluttede jeg altså denne tirsdag med 60 min inkl.12 km fartleg skiftende imellem 3.20 og 3.40 min/km hver 500 m. Den dag tilbagelagde jeg 16,65 km på de 60 min og var flyvende. Følelsen af, at ville tage farten endnu mere af på de 500 m efter 3.20 tempo var væk og jeg kunne blive ved.
Der var derfor lagt op til en veludført træningsuge da jeg gik i seng torsdag aften, men da jeg vågnede fredag morgen havde jeg en fornemmelse af, at noget var galt. Følte mig lidt klattet og fik skrevet til Coach, at jeg tog gassen af intervallerne, af selvsamme årsag. Fik kørt mine 90 min, som istedet blev med nogle KA intervaller i IM zonen og rullede også afsted til en tur i det våde element.
Fornemmelsen af at noget var under opsejling var tilstede allerede ved de 2500 m, men jeg fik slæbt mig igennem 4100m på langs indtil jeg frysende måtte gå op ad vandet.

Lørdag og søndag var der derfor røde blokke i Trainingpeaks og det samme i mine øjne. Det blev forhistorien til små 10 dage på langs. 7 dage med feber og absolut uden kræfter til andet end at ligge ned og bare sove sig igennem. Fredag morgen dag 7 var jeg begyndt at være lidt utålmodig og man kan konkludere at jeg dermed var kommet lidt til kræfter. Jeg var bekymret for, om der skulle være noget infektion i kroppen eftersom jeg havde lidt svært ved at forstå, at jeg stadig var feberramt. Så jeg ringede til vagtlægen og kom uventet til kl.17. Den rare læge lyttede til min frustration og tjekkede efter mit ønske, hals og lyttede på lungerne. Der var udslag på venstre lunge og en podning afslørede også lidt i halsen. Så en penicillin kur rigere, tøffede jeg hjem i seng igen.

Nu igår tirsdag aften rejste jeg mig og var jeg endelig tilbage til noget der lignede fysisk aktivitet. En lille bitte løbetur på 22 min og 45 min på hometraineren. Ikke meget, men lykkefølelsen indtraf ikke desto mindre. Resten af ugen er ikke ligefrem lovende ift. træningstid da jeg har 3 døgnvagter på programmet fra og med i dag, til og med søndag. Men jeg vil forsøge at komme i vandet i morgen og fredag, tage nogle korte lette løbeture og cykelture deslige. Forhåbentlig kan jeg vække kroppen og gøre klar til en fornuftig træningsuge i næste uge. Det bliver en uge, hvor jeg skal være obs på træthed og andre faldgruber efter min lille time out og sørge for at være klar til en stor træningsuge på Mallorca i uge 10. Jeg håber lidt at få lov til, at løbe mine 60 min fartleg/temposkifte i næste uge, for at få en fornemmelse af, hvor jeg er henne af og hvor langt jeg er sat tilbage formmæssigt. Indtil da, er jeg bare glad for at være igang igen.

 

Chris

Velkommen i klubben til Aalborg Bicycle Store

Idag har Mikael fra Aalborg Bicycle Store og jeg givet håndslag og underskrift på et samarbejde med hinanden.

Aftalen betyder at jeg kan byde Mikael og hans ansatte velkommen i klub sub8, som du kan læse meget mere om her på siden under “sponsorer”.

I aftalen indgår for mit vedkommende – service, vedligholdelse og klargøring til konkurrence af mine cykler. Derudover supplerer butikken mig med det fornødne ekstraudstyr og sliddele jeg får brug for, hvor ikke jeg er dækket ind af andre aftaler – alt i alt, er jeg super godt dækket ind.
Butikken er efter mit indtryk besat af et utroligt ambitiøst, arbejdsomt og ærekært personale, præcis hvad jeg har brug for til, at tage sig af mit udstyr.

Det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig HVILKE cykler de skal pille ved. Jeg kan sige, at jeg har en aftale med butikken om levering af MTB til en ret vigtig del af min sæson hvor jeg skal deltage i diverse Xterra og forhåbentlig kvalificere mig til VM cross triathlon til ITU VM festival på fyn til sommer.

Jeg kan også løfte sløret for, at jeg har tegnet en aftale for de næste 3 år, der indebærer komplette cykler til tri og landevej med et firma der er UDOVER det sædvanlige. Selve udstyret vil jeg skrive mere om senere, hvor jeg også vil gå lidt mere i detaljerne med dem

Mikael og de ansatte får jeg og resten af netværket æren af at være sammen med til vores månedlige events og jeg kan tale på alle´s vegne når jeg siger, at vi glæder os til, at byde dem velkommen til første samling i marts.

Aalborg Bicycle Store er helt sikkert et besøg værd.

 

Bakkeløb under Karlsvognen

Forleden blev jeg af én af mine sponsorer stillet spørgsmålet ” hvad gør dig unik som atlet “.

Jeg kom i vanlig kæbhøj stil på et par ting, som jeg på min blå sky af stolthed kunne fremføre. Men jeg tænkte hurtigt, at det ville være interessant at spørge nogle af mine nærmeste, hva de synes, så jeg sikkert kunne få et mere retvisende billede og måske også lyde som om jeg havde et gran mere selvindsigt end tilfældet er.

De som er tættest på én, ser én, hører én og vigtigst af alt, de ser og hører også det man ikke ber dem om at se og høre. Alle de små ting, på godt og på ondt.
Det korte af det lange er, at jeg fik bland andet et svar der lød sådan her.

” din kropsfornemmelse, så du formår at arbejde med de små ting og dermed hele tiden bliver bedre. ”

Se det var jo noget jeg blev rigtig glad for at høre – jeg skrev det ned, men havde jeg ikke fået den besked havde jeg sikkert nok tænkt, at det var en smule for fesent, at skrive om sig selv, at man er en føler.
MEN det er præcis hva jeg er, nogle gange for meget. Men jeg tænkte meget over det på min løbetur sent fredag aften. Efter en lang dag på farten, skulle jeg have presset en bakke – interval – tur ind før Disneyshow. Det var mørkt og stjerneklart. Lektien bestod i, at gennemføre 15*1 min bakkeløb med fokus på at få aktiveret ballerne, på min 75 min lange tur. Det er med mørke svært at fornemme tempo, men til gengæld kan man fordybe sig i følelsen af intensitet og skærpe sine sanser for det motoriske. Så her fandt jeg mig selv, for foden af bakken, med udsigt til karlsvognen, skærpet, fokuseret og i ét med mine følelser. Jeg følte hvert et skridt og hver en muskel aktiveret hver gang jeg løb et interval, op ad bakke – som på vej op til stjernerne. Her blev jeg mindet om, hvorfor jeg dyrker triathlon med stor passion. Og takket være det spørgsmål og det svar, havde jeg den bedste løbetur længe.

På langt de fleste træningspas er følelsen af flow og effektivitet nøglen. Som alle andre er jeg også bundet af nogle tal jeg skal leve op til, stile efter for at blive bedre, men som alle andre har jeg også perioder hvor der ikke sker fremskridt i fart eller effekt. Selvom jeg altid har følelsen med, er det specielt i disse perioder hvor jeg finder tilbage til følelsen for det jeg laver. Du kan godt løbe langsomt og stadig finde flow, du kan godt svømme langsomt og stadig have fornemmelsen for taget og du kan cykle under niveau, men stadig sidde godt på cyklen, mærke pedalen og nyde den mulighed for at gå helt ind i dig selv og lede efter de sidste procent. Går du igennem de grå perioder med et skærpet fokus på disse ting, er jeg meget overbevist om, at du altid vil komme bedre ud på den anden side. På et eller andet tidspunkt har renterne trukket længe nok og du vil få det fornødne skub bagi. Det kræver tålmodighed at blive bedre, nyder man det man laver, er tålmodighed en dyd man kan lære sig.

I øjeblikket er min svømning langsom, men jeg har følelsen af et godt tag. Jeg tænker det ganske naturligt er min hårde cykling og relativt hårde løb der sætter ind. Jeg går ikke i panik, for ind imellem får jeg glimt af den fart jeg ved ligger der. Jeg nyder istedet tiden i bassinet og venter på, at jeg bliver belønnet med fremgang endnu engang.

 

 

 

Et år er afsluttet og et nyt er begyndt

På årets første dag befinder jeg mig i en døgnvagt. Én af de lidt hårdere af slagsen efter en ellers rigtig god jule uge, hvor jeg for første gang i mange år har haft en hel uge efter juleaften med fri fra arbejde. Det er blevet udnyttet med tid sammen med pigerne og en moderat træningsuge på knap 11 timer. Med en hustru som er sygeplejerske, har det dog ikke været en juleferie, hvor hele familien har været samlet og vi har befundet os i samme situation som vi til dagligt løser så fint med, at få tingene til at gå op og få mest mulig kvalitetstid som familie.

Det betyder selvfølgelig også, at jeg har brugt min sparsomme tid på de vigtigste ting og derfor har skrivet om året der gik været udskudt.
Det er farligt at sammenligne sæsoner, for det er klart at min succes i 2016 ikke nødvendigvis kunne fortsætte i 2017. Jeg tog nogle chancer og valg på baggrund af den succes, som jeg ikke vil bruge tid eller energi på at fortryde. Vores valg og de veje vi fører os selv ned ad, kan i værste fald være lærerige og i bedste fald åbne op for nye store ting. For at opsummere, så blev 2017 et lærerigt år og jeg tager de erfaringer jeg har fået mig, med ind i et nyt år med ren tavle. Jeg vil også huske mig selv på, at jeg præsterede godt, trods en periode hvor jeg var nede. Med en livsførelse hvor tid er en mangelvare og overskud skal skabes, vil jeg fremhæve, at jeg på trods af at være presset mentalt og specielt fysisk, enddog præsterede en ny personlig bedste tid på jernmands distancen på 8.14.12. i Regensburg.
Noget som jeg ikke troede ville være muligt da jeg startede igen i 2014 og som Coach Krüger også mindede mig om i vores snak , så var mit mål som udgangspunkt at køre under 8.30 inden jeg stillede mine tri sko på hylden. Det har jeg opnået 3 gange nu.

Det var klart jeg ville mere i år, men min ligning for at præstere blandt de bedste med en træningsmængde som en god age-grouper er ikke sådan lige at få til at gå op. Vi prøver at hæve barren endnu engang. Jeg har ikke mere tid, så vi skal skrue på alle de bitte bitte små knapper og jeg skal være mere skarp i min livsførelse. Det lyder underligt, men det kan være svært at se sig selv som professionel og træffe professionnelle valg hele året igennem, når man i bund og grund bare er et ganske almindeligt menneske med fuldtidsarbejde, familie og villa. Men det er præcis det jeg skal være skarpere på. Kost, søvn, hvile skal prioriteres endnu højere. Arbejdet på en friere tilværelse ift. at få flere samarbejdspartnere med ombord, bliver forhåbentlig også en succes, som jeg kan drage nytte af allerede i år.

Jeg sluttede 2017 med en træningshalvmarathon til nytårsløbet i Herning. Jeg har altid sagt, at var jeg bare i almindelig form, vil jeg altid kunne løbe en halvmarathon på 1.13.xx.
Så med en almindelig hård uge i rygsækken, tog jeg til Herning igår for at bevise overfor mig selv og Coach, at jeg stadig har et stabilt grundniveau. Vægten var for første gang længe under de 80 kg – 79,5 for at være præcis og med en ikke særlig tilstrækkelig nattesøvn, var optakten som dage er flest 🙂 Lektionen var progressivt med let negativ split, hvilket jeg formåede til trods for lidt taktik og almindelige udfordringer i form af modvind på de steder hvor tempoet skulle øges. Jeg løber mig op fra 7 plads til 3 plads og kommer i mål i 1.13.25 – 3.28 min/km. Slutter 2017 tilfredsstillende og starter 2018 med et godt niveau at bygge videre på.

Og så lidt fun facts at afslutte denne blog med:

2017 i tal.

Svømning: 146 timer 27 minutter og 18 sek. – 491 km / ca. uge: 2 t. 48 min. – 9.44 km

Cykling: 372 t. 34 min. og 03 sek. – 11.173 km / ca. uge: 7 t. 10 min – 214 km

Løb: 210 t. 50 min. og 26 sek. – 2758 km / ca. uge: 4 timer – 53 km.

eller gns. knap 14 timer i ugen og bedste form i nyere tid.

 

Som en luksus-lus mellem 2 negle

Så gik der alligevel – til trods for gode intentioner – lidt tid igen, før jeg fik fattet et lille skriv.

Det er ikke fordi der ikke er nok at tage hul på, det har mere været et spørgsmål om, hvor jeg skal starte. Men jeg vil starte med det der fylder mest lige nu. Nu hvor den skemalagte træning ruller på 2. uge under “the man” og den nye sæson står for døren.

Nej det der virkelig fylder lige nu, er jagten på 2 kaniner. Jeg kom omkring det i sidste indlæg, det handler nemlig om sponsorer.

Det evigt tilbagevendende issue for mig er, at jeg vil forbedre mig. Det er dét der får mine lamper til at lyse så at sige, det der virkeligt driver mig. Og nu snakkede jeg godt nok om de enkelte sportsgrene og forbedringerne heri, i sidste indlæg, men i virkeligheden ser jeg den største forbedring ligge i tiden jeg kunne købe mig med flere sponsor midler på kontoen. Ikke dermed sagt at jeg ikke kan forbedre mig ellers. I virkeligheden er jeg nået meget længere end jeg havde turdet håbe på, med den investerede tid og energi. Som sagt ønsker jeg udvikling og dette synes som en vigtig del af denne rejse mod et højere mål.

Men et gammelt ordsprog siger, at jager man to kaniner på samme tid, så vil du ikke fange nogen af dem. Og heri kommer den svære balancegang for mig. For fjerner jeg fokus ved at tænke på kommende sponsorer og alt hvad dette indebærer, risikerer jeg at miste det overskud, der skal få mig igennem en uge med familie, job og træning + div. Og mister jeg det, suger jeg også af den energi der skal gøre mig bedre og også af den energi der gør mig god som nu og facit bliver status quo.

Så hvad er løsningen?. Jeg ved det ikke, men jeg tror på det ligger i det jeg netop vil fortælle lidt om.

Jeg har fået hjælp af en dygtig kvinde, der til dagligt har sit eget firma ” Right mindset ” http://www.rightmindset.dk
Hun hedder Katarina Nilsson, er svensker og bosat lige ved siden af mig – hun er min nabo. Katarina har en enorm erfaring i forretningslivet og et imponerende CV. Endnu vigtigere, hun er med på mine idéer, synes det er spændende og kan se nogle ting som jeg ikke selv ser.
Hun har været medvirkende til, at mange af de tanker og idéer jeg har rodet med de seneste 3 år, er kommet til liv i en lille fin brochure, som er mit sponsorkoncept. Et koncept jeg virkelig føler mig hjemme i og tror på vi kan have succes med.

Udover at være super sparring, så kommer hun også til at lave det meste af det indledende arbejde i forhold til at opsøge. Jeg har ikke selv tid til det og hvis ikke hun var der, ville intet ske.
Så jeg håber at vores konstellation sammen med konceptet vinder ind, så jeg måske kan købe mig lidt mere tid og nå at indfri min drøm om et liv som triathlet på fuld tid.

Som det ser ud nu, kan det selvfølgelig ikke undgå at koste lidt på tid og energi, men jeg er fortrøstningsfuld over for, at med tiden, kan vi få lavet en model hvor jeg kan koncentrere mig om sporten og Katarina om at finde de nye potentielle samarbejdspartnere samt konstant at optimere konceptet, så mine partnere er tilfredse og får noget igen.

Hva det hele drejer sig om i detaljer, vil jeg komme nærmere ind på i løbet af næste uge.

Indtil da fortsætter jeg ufortrødent mod et bedre jeg i 2018. Mit sportslige mål er uforandret – sub 8.

 

Chris

Tilbage fra asken

En ny sæson er forude. Der er blevet dvælet nok ved hvad der gik galt i den foregående og nu er det på tide, at tage arbejdstøjet på og lade ændringer træde i kraft. Der er sket meget de seneste 8 uger, men mest af alt har jeg haft brug for at suge luft ind. Der er gået et par uger mere med at finde drevet frem igen end vanligt, men tænker man på hvordan jeg sluttede sæsonen var det forventet.

Alt det brænde er hældt på bålet, brændt og er nu aske.

Det ville blive en al for lang opdatering hvis jeg skulle skrive om alt hvad der rør sig lige nu, så istedet vil jeg komme let henover det og gå dybere i den næste periode

Jeg mangler endnu at få en god snak med Coach, hvor der selvfølgelig er nogle helt fundamentale ting vi skal drøfte ift. Sæsonplan, strategi ift. Minimere stress, dårlig samvittighed og maksimere ydeevne og resultater ift. Egne evner. En snak jeg forventer at vi skal have snart. Michael har forlangt at Sissel er med indover denne snak, hvilket jeg tænker er rigtig fint, så vi alle er på samme side og forstår hva der skal ske.

Der er en lang liste over forbedringer ift. Min fysik som også skal adresseres og prioriteres. Det glædelige er, at uagtet 2017 sæsonens udfald, så er jeg blevet en bedre atlet undervejs. Mit svømmeniveau er hævet og det mærkes trods ringe indsats i vandet de foregående uger, som et væsentligt højere bund niveau end på samme tid sidste år.

Jeg mærker uden tvivl en begrænser i min performance til konkurrence ift. Træning, hvilket selvklart er noget jeg skal drøfte med Krüger også. Primært tænker jeg at cyklingen mangler et løft. Således jeg kan presse flere watt ud, men også have det overskud der skal til for at kunne bære mit rene løbe niveau.

Det er klart at megen rejse aktivitet oveni en normal hverdag med familie og job der også skal passes, dræner lidt på overskuds kontoen og der skal vi helt sikkert sætte ind i 2018. Jeg agter ikke at rejse meget udenfor DK´s grænse og da der findes rigtig mange fine race i dk næste år, ser jeg det heller ikke som et tab. Overskud skal der trods alt være for at lave tilfredsstillende resultater

I samarbejde med min svømmetræner Michael Hinge, er jeg nået langt siden sidste år og det samarbejde fortsætter indtil den dag jeg ikke har mere at forbedre – står det til mig.

Jeg udvider sparringen med min Fysioterapeut Claus fra Recoverfit og han vil fremadrettet lave specifik styrketræning med fokus på øget mobilitet og styrke.

Og så har jeg fået professionel hjælp på sponsor søgnings kontoen. I erkendelsen af, at skulle jeg selv stå for det, så vil der ikke rigtig ske noget, da jeg ikke har mere tid at gøre med. De seneste 2 mdr. Er gået med forberedelsen af mit sponsorkoncept. Noget jeg har brugt meget tankevirksomhed på de seneste år, men som jeg ikke har haft overskuddet til at gøre mere ved. Men nu sker der endelig noget, som jeg glæder mig til at fortælle mere om i et af de kommende indslag.

Det eneste jeg brændende ønsker ud over at være en god far og mand, er at være en god triathlet…. Den ild slukkes ikke sådan lige – vi ses.

Chris

 

Sidder på en bøjet gren med røven i vandskorpen…..

…..og reflekterer over hvordan jeg dog endte her – på kanten af min formåen. På Søndag står jeg på startlisten til mit sidste race for 2017.

Et race hvor alle forventninger er forduftet, et race jeg har bestemt mig for at ”nyde og yde i” jeg ved bare ikke hvordan. Mine første del af sæsonen bragte mig på bagkant ift. min generelle planlægning og er slet ikke gået som forventet, hvilket jeg også har været inde på tidligere
Jeg fik på en eller anden måde bragt mig selv på bagkant ift. min forestilling om hvordan sæsonen skulle have gået, det skete jo selvfølgelig da virkeligheden ikke stemte overens med mine forventninger og måske mest af alt at jeg havde fjernet mit normale fokus og gået andre veje så at sige.
Der lurer altid en fare for skuffelse, når man nærmer sig et nyt niveau. For selvom træningen går den rette vej, kan udefra kommende faktorer påvirke race og resultater, så de ikke lever op til forventningerne fra træningsresultaterne. Jeg havde naturligt sat et nyt mål efter 2016, som jo i alle henseende var et stærkt år. Gode performances blev belønnet med flere podieplaceringer og en samlet førsteplads i European rankings. Jeg ville gå efter at komme så tæt på eller under 8 timer på fuld distance. Dette fokus øgede min træningsiver og som træningen skred frem og forbedringerne indfandt sig steg mine forventninger dermed også.

Jeg har også oplevet for første gang siden jeg startede igen i 2014, at jeg har ramt mit absolutte loft ift. træningsmængde og har helt sikkert også presset den mere end måske var godt, men samtidig også forventet i forhold til ønsket om forbedring.
Pt. Befinder jeg mig i gråzonen og banker mod loftet til det nye niveau. Jeg har ikke mere tid til rådighed, jeg har ikke energi til mere og min konstellation forbyder mig, at investere mere tid og penge i projektet. Som far, mand og fuldtidsansat er dette min absolutte limit og skal jeg videre, skal jeg fjerne den sidste af elementerne.
Jeg har flyttet mig i træning, men den akkumulerede træthed har vist sig at tage brøden af performance til race, måske jeg får udbyttet i 2018 – jeg må være tålmodig nu og komme tilbage til mit udgangspunkt, som altid har været at elske det jeg laver, nyde processen, være tålmodig og fokusere på MIT og nyde de resultater der kommer af det. På den måde vil min mentale tank også være mere fyldt end den er pt.

De fleste ville jo nok være pænt tilfredse med en podieplads i et internationalt race som Regensburg, det burde jeg også og jeg burde specielt have nydt det mere taget den efterfølgende periode in mente. Men jeg ville bare videre, var sulten og glemte hvor træt jeg var. En uheldig dnf i Silkeborg og et dns inden Østrig som jeg faktisk ellers var afklaret med, tog den sidste luft ud af mig og jeg har sloges meget med at finde lysten og drevet til konkurrence siden. Jeg har været træt og jeg har været uoplagt og nu står Challenge Madrid for døren.
Mine forventninger er, at mit bundniveau skal hive mig igennem og at jeg skal finde nogle mentale ressourcer frem så jeg kan grave dybt når det gælder. Det hjælper at tænke på, at det er en familie investering og at jeg skal forvalte den godt ved at gøre mit bedste og som altid vil det også være nok for mig. Jeg forventer at mit svømmeniveau er faldet lidt, siden jeg ikke har holdt mig helt skarp efter Regensburg, Cyklingen er standard som altid og her forventer jeg mest af mig selv. Det er dog en rigtig hård rute og jeg har sikkert en lille ulempe ved, at være en tung fyr – time will tell. Løbet skal som minimum under 3 timer og helst tættere på 2.50 end hidtil i år. Jeg ved dog ikke hvordan jeg løber efter at have klatret knap 3000 hm og har kørt de sidste 70 km på landevejene med omkring 30-35 + gr.

Alt dette skal jeg blive klogere på søndag. Nu er det tid til at mande sig op og vise hvorfor jeg træner så hårdt og investerer så meget tid i sporten.

I morgen vil jeg komme lidt nærmere på udstyret og selve udfordringen ved netop dette race..

 

Ha det godt….

Chris