Årets højdepunkt……….forhåbentligt.

 

Så er det tiden til at indfri mange måneders træning og få øje på hvad de kan veksles til.

Målet har været sat længe og er højt, men hvordan jeg har forholdt mig til det, har ikke været anerledes end min sædvanlige tilgang til mine forberedelser, nemlig konstant at finde forbedringer.

Nu er jeg hernede hos et meget hyggeligt ”homestay” med min hustru Sissel og min Fysioterapeut Claus og alting er lige pludseligt meget tæt på! I går fik jeg den fantastiske nyhed, at min træner Michael også kommer herned og jeg kan svært udtrykke hvor meget det betyder for mig.
Men hvad er forventningerne så, når man postulerer at man går efter at køre under 8 timer?!
For mig er det jo ikke ligefrem en let opgave, bevares det er det ikke for nogen, men så alligevel. En Sebastian Keinle eller Jan Frodeno har nu nok alligevel lidt lettere ved at indfri sådanne målsætninger. Og mit mål er stadig at gå under 8 timer, men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. På søndag vil jeg ligge mig selv i selen til at gøre det og så finder vi ud af hvor tæt på eller langt fra mine evner rækker.

 

Personligt ved jeg, at jeg har forbedret mig. Stort set over hele linjen. Og i mine egne øjne nok tæt på samlet set 8-10 min ift. Sidste år, hvis jeg skulle have kørt Challenge Denmark igen.
Her er svømningen og løbet forbedret væsentligt og jeg har også fået mere mængde på cyklen end hidtil, hvilket jeg glæder mig til at se om jeg kan høste frugterne af – om ikke på cyklen, så på løbet.

Resten af forbedringer skal findes i marginalerne.
Såsom udstyr, en rute der har bevist sig at være stabil til sub 8 timers forsøg og det faktum at der er ca. 250.000 mennesker til at ”bære” én igennem. Udfordringen nu på søndag ligger umiddelbart i vejret for alles vedkommende. Der er stegende hedt her i Roth og det kan blive et sandt kaos på løbet for atleter der er gået over evne og ikke hydreret sig korrekt og det kan i særdeleshed sætte en kæp i hjulet for en hurtig tid for mig.

Der hvor jeg tror eller rettere mener min fordel ligger er i det faktum, at jeg udelukkende vil køre mit eget løb. Jeg har INGEN forventninger om placering, men en forventning om tid, som kræver mit fulde fokus, hvor jeg er nødsaget til, at gøre alt det jeg har sat mig for på forhånd.
Det bliver et race hvor hydrering og nedkøling er i højsædet. Jeg har også besluttet, at skulle jeg have nogle med rundt på cyklen, så får de lov at sidde bagved uden et nyk fra min side. I tilfælde af uretfærdigheder, må dommeren tage sig af det. Og jeg vil ikke have hjælp fra andre eller forstyrrende elementer i mit forsøg.
I morgen vil jeg gennemgå de forskellige discipliner og hvordan jeg mener at have forbedret mig i hver enkelt – mere specifikt og lørdag komme ind på marginalerne i udstyret, som jeg har en tro på, vil hjælpe mig de sidste procent tættere på min målsætning.

 

Min træner har en evne til at ramme rigtig ift. min performance, denne gang skal jeg prøve at bevise, at jeg kan gøre det lidt bedre forudsigelsen – det er ikke forbudt at drømme….

Godnat fra Roth.

Previous reading
Challenge Roth
Next reading
DM DNF BLOG