Når Chokeren ikke virker

 

Kender i det, at i skal til at starte en ældre plæneklipper
efter den har stået i vinterhi. Den vil ikke rigtig slå i gang, uagtet hvor meget du hiver i den satans snor. Så du prøver med lidt choker, pumper lidt ekstra benzin i, det virker ikke og du gentager processen indtil lortet er druknet og der ikke er en kinamands chance for, at du få liv i den igen.

Sådan havde jeg det i søndags. Efter en uge der var designet til kun at indeholde 3 træningsdage pga. arbejde. Fik jeg pludseligt fri af min arbejdsgiver i en weekendvagt og kunne tage hjem lørdag aften.
Jeg var så lemfældig, at jeg præsenterede muligheden for lidt ekstra træning for Coach, som gav mig en bonus på 4 timers cykling inkl. 3 timer on/off IM pace. Da jeg i lykkelig uvidenhed triller lettere morgentræt afsted på min tur kl. 7 søndag morgen, ser jeg frem til at køre lidt til den. Der går da også lige præcis 5 min i første interval før at al den benzin jeg har pumpet ind er fordampet. Nå min intet uforsøgt, så jeg hælder lidt mere sukker på og giver kroppen endnu 20 min inden jeg prøver igen… men nej – satans, der sker ikke en skid – jo jeg er tom, det er hva der sker. Efter 2 timer i venteposition på kick´et, indser jeg, at det nok er en sagablot og kører med vilje fra ruten og ud på en større omvej hjem. Jeg tror aldrig jeg har været SÅ tom i 4 stive timer – ork jøsses.

Der gik dog ikke længe før jeg gjorde op med mig selv, at det var helt ok med sådan en dag, dem har der nemlig været ganske få af. Jeg fik kigget lidt i de seneste ugers træning – ja faktisk siden Lissabon.

Uden det skal lyde alt for ynkeligt, så kan det godt være svært at være alt for fordybet i træningen, når man har en hverdag som jeg har. Og selvom jeg faktisk godt kan huske alle mine træningspas, så glemmer jeg nogle gange helikopter perspektivet.
For puha hvor har der egentligt været tryk på som man siger og jeg vil egentlig gerne lige highlighte mine vigtigste pas med og siden Lissabon

8/5 – Challenge Lissabon halv jernman i 3t 54min . Årets længste løbeuge med 76 km og en træningsuge med 17t 46 min i bogen.

14/5 – Kører et 3 timers cykel pas inkl. 3*10 km intervaller med 45 min kombiløb – hvoraf 30 min i 3.32.

Totalt på ugen 15t 37 min

20+21/5 –  En uge med 2 døgnvagter og alene hjemme med børnene i weekenden.

Tri på tyren lørdag og laang tur på løbet dagen efter 2t 35min med årsbedste på min Hald Sø rundt tur. En uge med i alt 13t 51 min

 28/5 – Halv Jernman ved Store Øksø. Svømmer lidt forkert, men kommer først op af vandet, cykler godt og løber kontrolleret IM pace til en tid på 4t 3 min. En uge med totalt 19t 12min træning.

3/6 – Lørdag var en god dag. 5 t 4 min /191 km/ 993 hm /gns puls 122 på cyklen efterfulgt af kombiløb – 30 min i 3.41. Så selvom jeg ikke følte speciel meget hul igennem i den høje ende de forgående uger, fik jeg her bekræftelse på, at jeg er stærkt og hvor jeg gerne vil være ift. IM form. Ugen var en fri uge på arbejde og der blev logget hele 17t 24 min i bogen

10/6 – EM ugen og nogenlunde fokus på, at blive klar til at køre stærkt med en tung krop. Kører EM i halv jernmand i fornuftige uden at være prangende splits og kan lukke en dag på kontoret med en 8. Plads

i 3t 57 min. Fik trænet 17t 15 min i ugen inkl. Race.

15/6 – I denne uge fik k jeg til dato i år, mit bedste pas i banken. Kørte på en lettere kuperet rute i Nordjylland, min nok sidste lange cykeltur inden Roth. 5t 14 min / 198 km / 1246 hm /gns puls 129 – inkl. 3*30 min i IM pace, resten høj grundtræning.
Afsluttede med 30 min løb på bånd i 3.45 min/km

Dagen efter min sidste lang løbetur på 2t 15 min – 2* Hald Sø
Blev til 17t i denne uge.

 

Det er sikkert ikke alle der er imponerede over denne mængde træning. Men som far til 3, mand og med fuldtidsarbejde, så er kæden holdt rimelig stram for at nå dette, hvilket bringer mig til min egentlig mening med denne blog i dag.

Mental kapacitet. Jeg vil ikke, at det skal være en undskyldning, nærmere en plausibel årsag til min til tider manglende gnist på kortere distancer og hårde intervaller

Mentalt kan jeg kun rumme så meget. Jeg har fundet frem til, at jeg helt sikkert mangler det ekstra overskud der skal til for at træne ekstra hårdt. I denne periode, har det så kostet min skarphed på halv og dermed også mine præstationer på denne distance, som jeg endnu ikke mener jeg har ramt så godt som den hele. Og med begrænset tid og energi ressourcer, er jeg nødsaget til, at fokusere på den distance, som jeg også træner bedst til i hverdagen. Det bliver sjældent bliver rigtig hårdt at køre jernmans intensitet og da mit store mål i år er Roth, håber jeg, at det også kommer til udtryk hvor jeg har brugt mine ressourcer.

Nu er der få dage til mit sidste stævne inden Roth. DM på middeldistancen i Juelsminde og jeg har en forhåbning om, at være mere frisk denne gang end i Herning. Om ikke andet, så giver jeg den igen ALT hva jeg har. Det er 8 år siden jeg sidst kørte DM i Juelsminde og seneste DM medalje på distancen er af bronze og fra Ålborg 2015. Jeg håber at revanchere ift. EM og seneste DM med et skridt eller to højere på skamlen.

 

Previous reading
DM DNF BLOG
Next reading
Se til venstre……