Efter dagen i dag, søndagen før søndagen, er det på tide at gøre status for perioden som er gået siden min meget vellykkede træningslejr på La Santa.

At komme hjem fra træningslejr var let, eftersom jeg havde savnet dem derhjemme. Men perioden efterfølgende skulle vise sig, at være svær.
Det var lidt som at komme fra fuld fart til stop på meget kort tid.

Jeg kom hjem fredag aften og valgte som det første at skippe den planlagte træning for weekenden eftersom jeg lige havde haft 2 uger med 30 timer + i bogen i gns.. Jeg synes det var et godt valg, jeg fik groundet med dem derhjemme og suget til mig af nærvær og prøvede at tanke op igen til den kommende tid.

Jeg startede på arbejde igen om mandagen og fik derfor 3 hele fridage – hvilket i bagklogskabets lys måske ikke var skide smart. Det var svært at komme i gang igen og specielt efter at min krop var totalt loaded efter en længere periode med hård og kontinuerlig træning, men at være mentalt tanket op, gjorde mig godt.

Jeg brugte de to første uger på at komme tilbage i vandt rytme. Den gode form viste sig i glimt i løbet af de første 14 dage og specielt på svømning var et nyt og forbedret niveau begyndt at vise sig. Et par løbepas over 2 timer med indlagt tempo til sidst viste god udholdenhed og fart – igen et niveau et halvt til helt point højere end samme tid sidste år.
De næste par uger fik træningen et nøk igen og jeg har stort set præsteret som jeg skulle på svømningen lige siden. Løbet har vist sig stabilt igen – specielt i det tempo jeg anser for at være målet til race.

Jeg fik et ordentligt mængde boost på cyklen på Lanzarote og følte mig stærk, men jeg har ikke set ret meget til dette hjemme før i denne uge, hvor der igen var hul igennem oppe i toppen.

Det kan man kalde på tide.

Ugen sluttede af med 3 timer inkl. 8*5 min AT, hvor jeg kom hjem med moderate 258 watt, men fik skubbet godt til den og på den anden side af 390 watt på mine intervaller. Pulsen holder stadig et lavere niveau ved samme watt ift sidste år.
Direkte ud på kombiløb med første 5 km startende i 3.32 og sluttede i 3.21 ( 16.59 ) løb op til en time og fik her til aften de sidste 30 min i rolige 4.30.

Og så til sagens kerne – konkurrence forventning og formodninger.

Jeg elsker konkurrencer – det er her at man får alt det tilbage man har arbejdet for.
Så derfor glæder jeg mig også helt vildt til at se, hvilken side mønten lander på.

Ikke fordi det ikke også gør mig nervøs, lige præcis som det skal. Men jeg er velforberedt og har haft færre udsving ift. Sidste år, så jeg tror på at jeg starter på samme hvis ikke lidt højere niveau end jeg sluttede sidste år, hvilket gær mig tryg.

Jeg forventer at være væsentligt hurtigere på svømning. Jeg vil mene et sted imellem 3-4 sek./100m er indenfor rækkevidde, men her er den mest uforudsigelige del – jeg ved ikke om jeg endnu kan omsætte farten fra bassinet til åbent vand – time will tell

Cykelniveauet endte højt sidste år og jeg føler ikke jeg har tabt det – tværtimod. Jeg forventer samme watt med lavere puls, hvilket nok kræver lidt tilvænning. Jeg vil skelne mere imellem watt og puls til racet i lissabon end vanligt.
Jeg forventer at have et meget konkurrencedygtigt split i top 3.

Løbet viste gode takter sidste år og jeg har en klar indikation af, at jeg kan klare en relativ flad rute med et pace på 3.30-3.35. Hvilket også bør være i den gode ende af toppen.

Lissabon ser flad ud og er vejret m.m. med os, forventer jeg at kunne gå efter en ny PR på ruten.

Nu er det snart tid til at få det hele sort på hvidt – den kommende uge vil der være lidt til teknik nørderne – det er tid til at sætte cyklen op til RACE!

#playpushperfekt
Autohuset Vestergaard A/S
Fitrabbit Functional Drinks – Danmark
Black Inc
Nutramino
Suunto
fi’zi:k
KASK cycling
RecoverFit – Funktionel Fysioterapi
Fusion
TriRig.com

Kommentarer til denne post er lukket.
Forrige indlæg
Challenge Lisboa
Næste indlæg
Lanzarote: tilbageblik