Alt i forbindelsen med at få kørt den ene jernmand i år endte med at være en lille smule udfordrende både før og efter. Som regel kommer der noget lærerigt og nyttigt ud af den slags udfordringer – også denne gang.

Der var Almere, som gik i skidt renden. Så en brækket hånd en uge inde i forberedelserne til IM Cozumel.

Dernæst en vigtig lektion i, hvordan man ikke skal regne med, at oplysninger kommer af sig selv, og at det kan betale sig at have en ESTA, selvom man kun skal mellemlande i Miami. Man lærer også, at det er DYRT at købe en ny billet dagen før afrejse, og at Cozumel er et flot sted, men også et svært sted at præstere i, når man kun har akklimatiseret i fire dage. Cozumel er varmt… og FUGTIGT.

På plus siden var det fedt at gennemføre en Ironman uden uheld og finde ud af, at man kan køre fornuftigt, selvom man på mange måder bevæger sig langt under sin formåen.

En anden ting: det er også vigtig at bevare sin forstand, når bilens køler beslutter sig for at give op i udkanten af RINGSTED kl.01, når man er på vej hjem for at sove i sin egen seng efter en i forvejen laaaang rejse hjem fra Cozumel. Specielt når Falck fortæller, at de ikke kan køre dig helt hjem, men i stedet kører dig til Ringsted Station, hvor du selv kan finde ud af at komme hjem fra. ALT betalt selvfølgelig – FEDT!

Toget gik kl.03.20, og jeg sørgede for at bestille en DSB 1 billet til turen hjem… HA! – TA DEN FALCK.

Jeg fik dog ikke rigtig nydt den skide første klasses billet, eftersom der ikke var en DSB 1 coupe i toget fra Ringsted til Fredericia. Så var der det faktum, at jeg skulle skifte to gange på fire timer, så ikke nok med at det ville være en længere tur hjem, men eftersom jeg var ligeså træt som et alderdomshjem, ville det også være med en direkte risiko for ikke at vågne og dermed køre for langt, hvis jeg tog mig en lur.

Jeg tog alligevel chancen med en lur mellem Fredericia og Århus og blev vækket af en servicemand, som venligt tilbød mig et GRATIS rundstykke med smør, ost og marmelade. Og minsandten om ikke også der var kurvand og pulverkaffe ad libitum – DSB 1 – ja tak!

Det var i det søde øjeblik, hvor jeg ville stikke min dertil indrettede – engangsservice-trækniv i mit rundstykke for at skære det over, så jeg kunne påføre tilbehøret, at jeg opdagede, at rundstykker også krummer på 1. klasse.

Det er rart at der er visse universelle ting, som også volder andre problemer, når man selv føler sig udfordret.

Udsigten til, at der ikke længere var så langt hjem til familien mere samt den skoldhede instantkaffe, der stod og afgav sine lokkende dampe på bordet, fik mig til at tænke på helheden af projektet, og at det i virkeligheden endte med at være en rigtig god oplevelse at tage til Cozumel og ikke skulle gå vinterpausen i møde uafsluttet. Der er som regel en positiv side af al bøvlet, man skal bare nogle gange lede lidt ekstra for at finde den.

Da Taxaen satte mig af hjemme, var det lige i tide til at nå morgensang på skolen med pigerne – det var dejligt.

Det har været helt naturligt og tiltrængt at slappe af og lade ”trilivet” ligge siden hjemkomst. Men nu nærmer et nyt år sig. Jeg håber og krydser fingre for, at IM Cozumel var vendepunktet for den stagnering, jeg har oplevet resultatmæssigt på den lange distance de seneste to år.
Jeg har endnu ikke været i nærheden af mit mål, men jeg gi’,r det et ærligt forsøg igen i 2020.

Det var rart at gennemføre en fuld distance uden uheld eller lignende. Jeg beviste overfor mig selv, at jeg kan arbejde med det jeg har, og være i stand til at presse på under de givne betingelser på dagen. Og som nævnt tidligere var jeg fuldt ud klar over, at jeg ikke kunne sætte næsen op efter noget specifikt resultat under forhold, som jeg aldrig har konkurreret i før. Jeg ved, formen var til noget rigtig godt i år, hvis jeg havde kørt under mere optimale betingelser, og det er en fortrøstning, når jeg tager hul på 2020 sæsonen.

For første gang siden 2013 går jeg et nyt år i møde uden at have Michael Krüger som træner . Det har jeg vidst i et stykke tid, da det allerede blev aktuelt midt sommer.

Jeg kan slet ikke sætte mig ind i den situation som Michael og hele hans familie har været og er i. Hvordan det må være at få revet alt, ,man har bygget op væk under én.

Michael er en mand jeg kan stå inde for og jeg vil savne at have ham som min træner med alle hans kvaliteter. De selvsamme kvaliteter gør ham til en ven, jeg altid vil have tillid til. Michael kom ind i mit liv igen efter en meget hård periode for mig personligt og har sammen med Sissel skabt det bagland, den støtte og den tryghed, der har gjort, at jeg kunne tilføje et meget fint kapitel til mit ellers brogede triliv. Jeg synes, det er en svær situation, da Michael har været en fantastisk støtte for mig igennem næsten seks sæsoner, og selvom det har været et professionelt forhold, så føler jeg, at jeg skylder ham utrolig meget for, det han har ydet for mig og os som familie. Jeg drømmer om at levere en præstation, inden jeg stopper, som gør det arbejde og den støtte ære.

Indtil videre har jeg ikke fundet en afløser og har kun en enkelt føler ude. Hvis ikke den går igennem, så er jeg overladt i mine egne følelser vold, og så er der en risiko for, at træningsplanen bliver et virkelighedsfjernt festfyrværkeri. Jeg tænker allerede her noget Kipchoke, Phelps, Sagan møder Lionel Sanders agtigt….

Nå, men i morgen vil jeg fejre min 37 års fødselsdag og vende det døve øre til dem, der fortæller mig, at jeg er ved at være for gammel. Heldigvis er jeg naiv og udstyret med en tumlings gåpåmod samt en ubegribelig mængde af støtte fra min dejlige kone, som nok skal hjælpe mig i min mission om at bevise det modsatte.

På tirsdag vil jeg mindes året, der gik, og fejre det nye års kommen med pigerne og nogle rigtig gode venner. På onsdag vil jeg sove længe, og den tendens vil jeg følge hele uge 1, hvor tøserne fortsat er hjemme på ferie fra skolen. Jeg vil nyde ungerne, se film midt på dagen, se dybt i en rødvinsflaske, måske drikke en øl til frokost, snacke, gå ture, spille spil og støve grejet af til uge 2, hvor mit triliv 2020 starter…

Ifølge Kipchokes plan så løber han intervaller på bane om tirsdagen, så det bliver selvklart første skridt mod hurtigere tider i det nye år.

 

/ Chris

Previous reading
Nyt i 2020 …
Next reading
Sæson afslutning blev IRONMAN Cozumel