På årets første dag befinder jeg mig i en døgnvagt. Én af de lidt hårdere af slagsen efter en ellers rigtig god jule uge, hvor jeg for første gang i mange år har haft en hel uge efter juleaften med fri fra arbejde. Det er blevet udnyttet med tid sammen med pigerne og en moderat træningsuge på knap 11 timer. Med en hustru som er sygeplejerske, har det dog ikke været en juleferie, hvor hele familien har været samlet og vi har befundet os i samme situation som vi til dagligt løser så fint med, at få tingene til at gå op og få mest mulig kvalitetstid som familie.

Det betyder selvfølgelig også, at jeg har brugt min sparsomme tid på de vigtigste ting og derfor har skrivet om året der gik været udskudt.
Det er farligt at sammenligne sæsoner, for det er klart at min succes i 2016 ikke nødvendigvis kunne fortsætte i 2017. Jeg tog nogle chancer og valg på baggrund af den succes, som jeg ikke vil bruge tid eller energi på at fortryde. Vores valg og de veje vi fører os selv ned ad, kan i værste fald være lærerige og i bedste fald åbne op for nye store ting. For at opsummere, så blev 2017 et lærerigt år og jeg tager de erfaringer jeg har fået mig, med ind i et nyt år med ren tavle. Jeg vil også huske mig selv på, at jeg præsterede godt, trods en periode hvor jeg var nede. Med en livsførelse hvor tid er en mangelvare og overskud skal skabes, vil jeg fremhæve, at jeg på trods af at være presset mentalt og specielt fysisk, enddog præsterede en ny personlig bedste tid på jernmands distancen på 8.14.12. i Regensburg.
Noget som jeg ikke troede ville være muligt da jeg startede igen i 2014 og som Coach Krüger også mindede mig om i vores snak , så var mit mål som udgangspunkt at køre under 8.30 inden jeg stillede mine tri sko på hylden. Det har jeg opnået 3 gange nu.

Det var klart jeg ville mere i år, men min ligning for at præstere blandt de bedste med en træningsmængde som en god age-grouper er ikke sådan lige at få til at gå op. Vi prøver at hæve barren endnu engang. Jeg har ikke mere tid, så vi skal skrue på alle de bitte bitte små knapper og jeg skal være mere skarp i min livsførelse. Det lyder underligt, men det kan være svært at se sig selv som professionel og træffe professionnelle valg hele året igennem, når man i bund og grund bare er et ganske almindeligt menneske med fuldtidsarbejde, familie og villa. Men det er præcis det jeg skal være skarpere på. Kost, søvn, hvile skal prioriteres endnu højere. Arbejdet på en friere tilværelse ift. at få flere samarbejdspartnere med ombord, bliver forhåbentlig også en succes, som jeg kan drage nytte af allerede i år.

Jeg sluttede 2017 med en træningshalvmarathon til nytårsløbet i Herning. Jeg har altid sagt, at var jeg bare i almindelig form, vil jeg altid kunne løbe en halvmarathon på 1.13.xx.
Så med en almindelig hård uge i rygsækken, tog jeg til Herning igår for at bevise overfor mig selv og Coach, at jeg stadig har et stabilt grundniveau. Vægten var for første gang længe under de 80 kg – 79,5 for at være præcis og med en ikke særlig tilstrækkelig nattesøvn, var optakten som dage er flest 🙂 Lektionen var progressivt med let negativ split, hvilket jeg formåede til trods for lidt taktik og almindelige udfordringer i form af modvind på de steder hvor tempoet skulle øges. Jeg løber mig op fra 7 plads til 3 plads og kommer i mål i 1.13.25 – 3.28 min/km. Slutter 2017 tilfredsstillende og starter 2018 med et godt niveau at bygge videre på.

Og så lidt fun facts at afslutte denne blog med:

2017 i tal.

Svømning: 146 timer 27 minutter og 18 sek. – 491 km / ca. uge: 2 t. 48 min. – 9.44 km

Cykling: 372 t. 34 min. og 03 sek. – 11.173 km / ca. uge: 7 t. 10 min – 214 km

Løb: 210 t. 50 min. og 26 sek. – 2758 km / ca. uge: 4 timer – 53 km.

eller gns. knap 14 timer i ugen og bedste form i nyere tid.

 

Previous reading
Bakkeløb under Karlsvognen
Next reading
Som en luksus-lus mellem 2 negle